MANIFESTACJA SOLIDARNOŚCI
Opublikowano: 2018-11-04

7 listopada br. (środa) o godz. 13.00 na parkingu Tesco w Rzeszowie (al. Powstańców Warszawy)

pikieta w obronie przewodniczącej „Solidarności”

Członkowie NSZZ „Solidarność”,

Związkowcy z rzeszowskiego Tesco proszą o solidarne wsparcie pikiety przeciwko pracodawcy, który szykanuje i dyskryminuje za działalność związkową Agatę Strzałkowską, przewodniczącą Komisji Oddziałowej NSZZ „Solidarność” Tesco w Rzeszowie.

Przewodnicząca pełni również funkcję społecznego inspektora pracy oraz członka Prezydium Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” Tesco Polska. Nie przeszkadza to pracodawcy w ciągłym jej szykanowaniu dlatego przewodnicząca musiała szukać pomocy w sądzie, który stanął po jej stronie i przywrócił do pracy. Teraz w procesie zwolnień grupowych otrzymała wypowiedzenie warunków pracy.

W imieniu Zarządu Regionu Rzeszowskiego bardzo proszę członków NSZZ „Solidarność”, a w szczególności członków Zarządu Regionu i działaczy na etatach związkowych, o liczny udział w pikiecie i wsparcie dla przewodniczącej Komisji Oddziałowej NSZZ „Solidarność” Tesco w Rzeszowie.

Zamanifestujmy solidarność 7 listopada br. (środa) o godz. 13.00 na parkingu Tesco w Rzeszowie, al. Powstańców Warszawy.

Ze względów organizacyjnych bardzo proszę o zgłaszanie udziału w pikiecie do sekretariatu ZR,
tel. 17 862 17 09 do 6 listopada
.